6 savjeta za odabir kvalitetnog knjigovodstvenog servisa - Fiscalis

5 lipnja, 2020

Tražite kvalitetan knjigovodstveni servis za svoju tvrtku ili obrt? Zanima vas što je važno te kako odabrati knjigovodstveni servis i idealne knjigovodstvene usluge? Pitate se koje kriterije mora zadovoljiti knjigovodstveni servis da biste bezbrižno vodili poslovanje vlastite tvrtke ili obrta?

Odabir knjigovodstvenog servisa jako ja važan korak u poslovanju svakog poduzetnika. Naime, kvalitetan knjigovodstveni servis riješit će vas mnogih napornih zadataka i omogućiti vam da vaše poslovanje bude u skladu sa zakonskim propisima.

Tražite li idealan knjigovodstveni servis za sebe, morate slijediti nekoliko važnih odrednica prilikom odabira servisa. U nastavku teksta nabrojat ćemo koje su važne karakteristike koje mora zadovoljiti knjigovodstveni servis kako bi vaše poslovanje bilo bezbrižno i kvalitetno.

 

#1 Kvalitetna komunikacija

Kvaliteta komunikacije jedan je od važnijih kriterija prilikom odabira odgovarajućeg knjigovodstvenog servisa. Činjenica je da ćete najvjerojatnije puno komunicirati sa svojim knjigovođom, bez obzira na to kakav oblik poslovanja imate. Dakle, važno je da ta komunikacija bude na zadovoljavajućoj razini.

Zahvaljujući digitalnim kanalima danas više nije toliko bitna blizina lokacije vašeg sjedišta i poslovnice knjigovodstvenog servisa. Ipak, ako ste osoba koja voli komunicirati uživo (ne preko digitalnih kanala) onda odaberite knjigovodstveni servis koji se nalazi u vašoj blizini. U protivnom, dogovorite s knjigovodstvenim servisom redovitu komunikaciju putem telefona, emaila ili nekog drugog digitalnog kanala.

 

#2 Dostupnost

S obzirom na to da ćete često ‘naletjeti’ na neki problem za vrijeme poslovanja, važno je da vaš servis bude ‘uvijek tu za vas’. Dakako, nemoguće je očekivati da će knjigovodstveni servis biti 24 sata uz vas, ali prilikom dogovora pokušajte dogovoriti što veću dostupnost.

Dostupnost je izrazito važna zbog toga što će knjigovodstveni servis rješavati vaše ‘instantne’ probleme. Nerijetko će se događati da se problemi pojave upravo onda kada ih najmanje očekujete ili kada trebate predati neki obrazac. Stoga, dostupnost knjigovodstvenog servisa mora biti na odgovarajućoj razini.

 

#3 Savjetovanje za optimizaciju poslovanja

Kvalitetan knjigovodstveni servis nije tu za vas samo kako bi predavao potrebnu papirologiju i rješavao obračune, već djeluje kao savjetnik u poslovanju. Dakle, kvalitetan knjigovodstveni servis pružit će vam potrebne podatke i izračune – kako biste optimizirali svoje poslovanje i uvećali dobit.

Knjigovodstveni servis koji iza sebe ima iskustvo i mnogobrojne kvalitetne klijente zna kako posložiti odrednice poslovanja i uštedjeti na obračunu plaća i ostalih troškova poslovanja.

 

#4 Zadovoljavajuća širina usluga

Na tržištu postoje mnogobrojni knjigovodstveni servisi koji nude poprilično različit spektar usluga. Neki servisi obavljaju samo osnovne zadatke za svoje klijente, dok će vam drugi pomoći u cjelokupnom poslovanju. Kada tražite idealan knjigovodstveni servis, važno je da odabere onaj koji pokriva sve vaše potrebe.

Što više znanja i usluga knjigovodstveni servis nudi, to ćete imati manje brige oko papirologije i poslovanja – te ćete se moći više fokusirati na osnovne zadatke vaše tvrtke ili obrta. Dakle, odaberite onaj servis koji vam može pružiti kompletnu uslugu i na taj način vam uvelike olakšati poslovanje tvrtke. Širina usluga često je vezana uz softverska rješenja koja knjigovodstveni servisi koriste pa se prije dogovora raspitajte o tome u kojim će se programima vršiti obrada vaših podataka.

 

#5 Specijalizacija u području rada

Vaša tvrtka ili obrt specijalizirana je za neku vrstu poslovanja (npr. građevinske usluge ili trgovina). Prilikom odabira knjigovodstvenog servisa obratite pažnju na to da vaš budući knjigovodstveni servis ima iskustva u području u kojem vi djelujete. Zahvaljujući tom iskustvu izbjeći ćete mnoštvo pogrešaka i izgraditi svoju tvrtku/obrt na kvalitetnim temeljima.

Iako će se mnogi knjigovodstveni servisi pohvaliti s time da rade u mnogim područjima, najbolji dokaz uspješnosti tog rada su klijenti s kojima rade. Dakle, provjerite s kojim klijentima je do sada surađivao knjigovodstveni servis i to će vam reći jako puno o kvaliteti njihove usluge. Zapamtite, knjigovodstvena pravila i zakoni jako se razlikuju ovisno o području rada tvrtke ili obrta.

 

#6 Cijena usluga knjigovodstva

Iako je cijena mnogima važan kriterij prilikom odabira knjigovodstvenog servisa, važno je zapamtiti da ne trebate ‘škrtariti’ kada je knjigovodstveni servis u pitanju. Već smo prije naglasili kako kvalitetan knjigovodstveni servis može pomoći u optimizaciji poslovanja – što će vam uvelike smanjiti troškove samog poslovanja.

Na temelju ovih savjeta ćete znati kako odabrati knjigovodstveni servis koji vam cjenovno odgovara, ali neka vam cijena ne bude glavni kriterij odabira. Prije svega, pažnju obratite na kvalitetu komunikacije, broj i zadovoljstvo trenutnih klijenata, ali i spektar usluga kojima se knjigovodstveni servis bavi. Kvalitetan knjigovodstveni servis uvelike će opravdati svoju cijenu.

 

_____________________________

Potrebna vam je pomoć? Kontaktirajte nas ovdje.

_____________________________

KONTAKTKontakt podaci
Računovodstvene usluge za vaš uspjeh i uštede u poslovanju.
NAŠ UREDGdje nas možete pronaći?
karta hrvatske linije fiscalis zagreb hrvatska - Copy
Zagreb, Hrvatska
Ul. Damira Tomljanovića Gavrana 11
PRATITE NASFiscalis na mrežama
Pronađite nas na društvenim mrežama i budite uvijek u toku s novim zbivanjima
KONTAKTKontakt podaci
Računovodstvene usluge za vaš uspjeh i uštede u poslovanju
NAŠ UREDGdje nas možete pronaći?
karta hrvatske linije fiscalis zagreb hrvatska - Copy
Zagreb, Hrvatska
Ul. Damira Tomljanovića Gavrana 11
PRATITE NASFiscalis na mrežama
Pronađite nas na društvenim mrežama i budite uvijek u toku s novim zbivanjima

Copyright by Fiscalis. Sva prava pridržana.

Copyright by Fiscalis. All rights reserved.