Politika privatnosti

Izjava o politici zaštite privatnosti

Zaštiti osobnih podataka klijenata je od velike važnosti za Fiscalis. Ova izjava o politici zaštite privatnosti detaljno uređuje načine postupanja s informacijama koje Fiscalis, kao voditelj obrade, obrađuje odnosno prikuplja od svojih klijenata. Također, ova izjava o politici zaštite privatnosti uređuje obradu podataka prilikom posjeta internet stranici Fiscalisa. Usluge koje Fiscalis pruža nisu namijenjene osobama mlađim od 16 godina, ali za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo znati da li se odnose na osobe mlađe od 16 godina. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da poduče osobe mlađe od 16 godina o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu. Obrada osobnih podataka temelji se na jednoj od zakonitih osnova obrade u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU Opća ureda o zaštiti podataka br. 2016/679), Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i drugim važećim propisima koji uređuju područje zaštite osobnih podataka.

Fiscalis d.o.o.,

TEL: 01/6409 575, 6409-577

FAX: 01/6409 576

MAIL: office@fiscalis-cro.com

Folnegovićeva 1C, 3. kat.

10 000 Zagreb, Croatia

Osobnim podacima smatraju se oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.). Fiscalis ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. newsletter ili iz drugog razloga), čime pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Politika vezana uz korištenje i spremanje Kolačića (HTTP cookies)

Koristimo kolačiće u svrhu pružanja boljeg korisničkog iskustva na stranici. Kolačići su datoteke male veličine koje se privremeno spremaju na vašemu tvrdom disku, što našoj internet stranici omogućava prepoznavanje vašega računala prilikom sljedećeg posjeta našoj internet stranici. Ti kolačići mogu biti stalni kolačić koji na računalu posjetitelja ostaju spremljeni i nakon posjeta te privremeni kolačići koji se spremaju samo tijekom posjeta stranici Ovisno o vašim postavkama, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika kojim se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje značajki naše internet stranica ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Newsletter

Ukoliko ste prilikom popunjavanja on-line obrasca dali privolu za primanje Newslettera, osobne podatke koje ste nam dostavili kako biste se registrirali na Newsletter koristit će se samo za slanje elektroničkog Newslettera s komercijalnim sadržajem za oglašavanje. Osobni podaci neće biti dijeljeni s trećim stranama. Pravna osnova za primanje biltena je Vaš privola (članak 6. stavak 1. Opće uredbe o zaštiti podataka). U slučaju da niste dali privolu neće Vam biti poslan Newsletter.

Ukoliko želite odustati od Newslettera, to možete učiniti u bilo kojem trenutku putem opcije otkazivanja koja se nalazi u Newsletteru. Također, u skladu s odredbom članka 7. stavka 3. Opće uredbe o zaštiti podataka možete povući danu privolu u bilo kojem trenutku u cijelosti ili djelomično, na način da obavijestite Fiscalis u pisanom obliku na ranije naznačenu adresu, e-mailom ili telefonski. U slučaju otkazivanja Newslettera odnosno povlačenja privole, osobne podatke koje smo prikupili u tu svrhu prestati ćemo obrađivati. Prikupljene podatke čuvamo samo za razdoblje tijekom kojeg primate Newsletter i niste otkazali danu privolu za primanje Newslettera. Po primitku izjave o povlačenju privole, pisanim putem ćemo potvrditi primitak, a osobni podaci koji su obuhvaćeni izjavom o povlačenju se više neće obrađivati počevši od datuma povlačenja privole. Napominjemo kako sve obrade i/ili prijenosi učinjeni do datuma povlačenja privole i dalje će ostati pravno valjani.

Prava klijenata (ispitanik)

Klijent odlučuje koje podatke o sebi čini dostupnim. U slučaju promjene bilo kojeg osobnog podatka molimo vas da nas obavijestite o promijeni kako bismo ažurirali vaše osobne podatke u našoj bazi. Osim ranije navedenog prava na povlačenje privole Opća uredba o zaštiti podataka propisuje kako ispitanici, imaju pravo na pristup i potvrdu od u vezi s osobnim podacima, pravo na ispravak, pravo brisanja (“pravo na zaborav”), pravo na ograničenje obrade, pravo na prenosivost podataka te pravo na prigovor. Također, korisnici imaju pravo podnijeti pritužbu nadzornom tijelu za zaštitu podataka.

Automatizirana obrada

Napominjemo kako se neki podaci (poput vrste browsera koji koristite, broja posjeta, prosječnog vremena provedenog na stranicama, pregledavani sadržaj i slični) obrađuju automatski prilikom pristupa našoj internet stranici. Ti podaci se koriste u svrhu procjene privlačnosti naše internet stranice. Napominjemo kako klijent odnosno posjetitelj ima pravo da se na njega ne odnosi odluka koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, osim ako je takva odluka potrebna za sklapanje ili izvršenje ugovora, dopuštena hrvatskim pravom ili pravom Unije ili temeljena na izričitoj privoli klijenta.

Rok čuvanja podataka

Vaše podatke čuvamo do isteka roka od dvije godine računajući od isteka ugovornog odnosa, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok čuvanja. Vaše podatke dane u svrhe izravnog marketinga na temelju legitimnog interesa čuvamo do isteka roka od dvije godine od prikupljanja istih, osim onih podataka za koje važeći propisi propisuju duži rok čuvanja. Ukoliko je prisutna privola za obradu u marketinške svrhe koja s proteže i na razdoblje koje slijedi nakon propisanog roka, u tom slučaju osobne podatke čuvamo sve do povlačenja privole.

Mjere zaštite sigurnosti

Fiscalis ulaže velike napore kako bi se osigurao adekvatnu razinu zaštite osobnih podataka. Svi osobni podaci koje obrađujemo su savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja. Svi zaposlenici Fiscalisa obvezni su poštivati povjerljivost podataka i pridržavati se internih općih akata. Kako bi osigurao usklađenost s Općem uredbom o zaštiti podataka, Zakonom o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka te drugim važećim propisima Fiscalis koristi najsuvremenije tehničke i organizacijske zaštitne mjere.

Obavijest o promjenama i veze s drugim stranicama

Svaka izmjena i/ili dopuna ove izjave o politici zaštite privatnosti , kao i njezin pročišćeni tekst, bit će objavljeni na našoj internet stranici i na drugim mjestima za koje se smatra da su za to prikladna. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezanih uz izjavu o zaštiti privatnosti slobodno nam se obratite. Ova izjava o politici zaštite privatnosti odnosi se na internet stranicu Fiscalisa. Ukoliko ista sadrži veze s drugim pružateljima usluga ova izjava o politici zaštite privatnosti se na njih ne odnosi.

KONTAKTKontakt podaci
Računovodstvene usluge za vaš uspjeh i uštede u poslovanju.
NAŠ UREDGdje nas možete pronaći?
karta hrvatske linije fiscalis zagreb hrvatska - Copy
Zagreb, Hrvatska
Folnegovićeva 1C, 3. kat
PRATITE NASFiscalis na mrežama
Pronađite nas na društvenim mrežama i budite uvijek u toku s novim zbivanjima
KONTAKTKontakt podaci
Računovodstvene usluge za vaš uspjeh i uštede u poslovanju
NAŠ UREDGdje nas možete pronaći?
karta hrvatske linije fiscalis zagreb hrvatska - Copy
Zagreb, Hrvatska
Folnegovićeva 1C, 3. kat
PRATITE NASFiscalis na mrežama
Pronađite nas na društvenim mrežama i budite uvijek u toku s novim zbivanjima

Copyright by Fiscalis. Sva prava pridržana.

Copyright by BoldThemes. All rights reserved.